”Hei Tuisku! Synnytys käynnistyi itsekseen supistuksilla, jotka alkoivat keskiyön jälkeen ja oli niin kevyitä ja harvinaisia, että nukuimme aamun asti. Supistuksista tuli säännöllisemmät klo 14 alkaen. Sairaalan eteen saavuttiin taksilla klo 16:40 ja tyttö syntyi klo 17:14. Alkoi ponnistuttaa jo ennenkuin saavuttiin synnytyssaliin. Ei ollut aikaa mihinkään – nimet ja neuvolakorttiakin kätilö kysyi vasta synnytyksen jälkeen. Vauva syntyi terveenä – 3800 g, 51 cm ja 9-9-10 oli apgar pisteet.

Itselle tuli puoli tuntia synnytyksen jälkeen verinen vuoto, joka ei pysähtänyt muulla, kuin kohdun tyhjentämisellä (kaapimalla). Tilanne oli kyllä melko dramaattinen ja pelottava, mutta pystyin kuitenkin pitää vauvan vierihoidossa koko ajan ja imetys onnistui hyvin.

Toipuminenkin on ollut hyvää, vaikka tulikin osittainen räpeämä. Tuomas sanoi, että ihan viimeiseen supistukseen asti hengitin ja pitin vartaloni rentona. Kätilökin sanoi, että liikuin ja hengitin hyvin. Ehkä se oli osa syytä, miksi se niin nopeasti eteni . Kiitos sulle taas hyvästä valmennuksesta! Terveisin, Ela”